Tom Clancy’s The Division végigjátszás

A kezdetek

A játék eljén Brooklynban fogod megtanulni az alapokat, pár küldetés itt fog játszódni. Ez tkinthető a prológusnak is, de elég hamar átmész Manhattan-be ahol számtala tennivaló vár Rád. Miután átjössz Manhattan-be, az első küldetésed a Base of Operation (továbbiakban BoO) visszaszerzése lesz, majd beszélgetni kell a vezetőddel Fay Lau-val, elmeséli mi történt, miért vagy itt, mi lesz a feladatod. A BoO három szárnyból áll, Orvosi (zöld), Műszaki (sárga) és Biztonsági (kék), amit a story előrehaladtával folyamatosan fejlesztened kell, hogy megnyíljanak a használható adottságok, képzettségek, árusok, kraftoló állomás, kalibráló állomás, stb. A játék elejen ezeket nem tudod használni de nem is nagyon lesz rá szükség, ezek a lvl. 30 elérése után jutnak nagy szerephez. Az első küldetés a Madison Tábori kórház kipucolása lesz. Ha ez megvan megnyílik az Orvosi szárny, beszélgetni kell majd a megmentett dokinővel és utáni indulnak a küldetések szabadon választott sorrendben. Elsődleges feladat a Műszaki és Biztonsági szárny feloldása lesz a megfelelő emberek kiszabadításával, de itt még nem leszel elég tápos, hogy meg tudd csinálni ezeket a küldetéseket.
Alapvetően három fajta küldetés van a játékban amit a mellékelt képen és a jelmagyarázatban megtaláltok. A szárnyakhoz tartozó fő- és mellékküldetések a fejlesztéshez szükséges pontot adnak, a sima mellékküldetések pedig XP-t.

301229 asdfghjkl
Kezdő Térkép

Tanácsok

Ajánlott a térképen a bal felső saroktól haladni lefelé, majd jobbra. Ezzel a módszerrel hozzávetőlegesen olyan ütemben lehet fejlődni ahogy nehezednek az ellenfelek az egyes területeken.
Minden területhez tartozik egy Safe House és itt megemlítenék egy fontos dolgot! Minden Safe House-ba látogass el és beszélj az ott található JTF tiszttel, aki adja a mellékküldetéseket, illetve mindenhol van egy felállított térkép amit be kell olvasnod, hogy elérhetőek legyenek a területhez tartozó BoO szárnyakkal kapcsolatos mellékküldetések! Ha egy területet kipucoltál ismét vissza kell menni az ahhoz tartozó Safe House-ba és vagy a JTF tiszttel beszélni, vagy egy szekrényt kell kinyitni, de ezt mindig jelölni fogja a térkép!

Sokan jártak úgy, hogy nem volt elég pontjuk kimaxolni a BoO szárnyakat, mert valamelyik Safe House-ban kimaradt egy térkép, vagy JTF tiszt, vagy szekrény. Ajánlott ezekre figyelni, nehogy így járj!

Alapok

Ahogy haladsz a story-val előre, folyamatosan kapni fogod a lootot, jobb fegyvereket, kiegészítőket, felszerelés darabokat, felszerelés módosítókat. Különböző minőségű cuccok vannak és nyilván minél minőségibb, annál több pluszt ad a karakteredhez. A fejlődés előrehaladtával rengeteg feleslegessé váló cuccod lesz amit az elején érdemes eladni! Van még lehetőség a szétszerelésre ami után alapanyag lesz a szétszedett cuccból. Az alapanyagokból kraftolni tudsz szinte bármit, de ennek 30-as szint felett lesz jelentősége. Az elején kredit fog kelleni, hogy az árusoktól (minden Safe House-ban vannak és a BoO-n is) tudj venni jobb cuccokat.

301229 the-division-item-rarities
Különböző minőségű tárgyak jelölése

Játék közben találni fogsz gyűjthető dolgokat (echo, telefon, feljegyzés, lezuhant drón, stb.) ezeket jelöli a térkép is. Ezeket összegyűjtve (jó sokáig fog tartani ;] ) a storyval kapcsolatos infókhoz juthatsz képek, videók, drónfelvételek formájában. Ezek akkor válnak láthatóvá, amikor közel érsz hozzájuk (onnantól kezdve kijelölhető a térképen, GPS-el is követhető), illetve a biztonsági szárnyban lesz egy fejlesztés, ami alapján ha “megvetted” ezt a fejlesztést és a mellékküldetéseket megcsináltad az adott térkép-területen, akkor a térképen is láthatóvá válnak ezek a gyűjthető cuccok. Van néhány trükkös, amit nehezen lehet észrevenni, mivel más tereptárgy ikonja elfedi (amikor már csak pár darab hiányzik, akkor érdemes fullra rázoomolni az adott területre és úgy keresni), de az összesítőben látszik, hogy melyik területen milyen gyűjthető tárgy hiányzik még. Jó gyűjtögetést, akik kedvelik ezt a részt.

Mindenki a maga tempójában el fogja érni a 30-as szintet és igazából ott kezdődik a játék! Megnyílnak az úgynevezett Incursion-ök, itt már be lehet menni a Dark Zone-ba, sok lehetőség közül választhattok majd, mindenki igénye szerint.

End Game

Gear Score/Gear Set

Ha elérted a 30-as szintet akkor kezdődik igazából a játék, elérhetővé válik az End Game tartalom, indulhat a végtelen farmolás, a lootvadászat és persze a PVP! Ezen a ponton már nem a szintedet írja ki a játék, hanem az úgynevezett Gear Score (továbbiakban GS) látható ami a nálad/rajtad lévő felszerelés és fegyverek álltal kapott érték.

301229 rgbh
Gear Score

30-as szint után jóesetben Gear Set Itemeket fogsz kapni lootként. Ezekből jelenleg 14 féle van a játékban, különböző tulajdonságokkal. Ahhoz hogy megkapd a Set-ekkel járó bónuszokat 2/3/4 egyforma Itemnek kell rajtad lennie. Két egyforma cucc esetén már adnak bónuszt, de a legjobb tulajdonságokat 4 egyforma cuccnál kapod meg!

301229 8484 f8op0xb
Gear Set-ek

World Tier/Világfokozat

1.5-ös patch-el megjelent a játékban 5 féle World Tier (Világfokozat), fokozattól függően skálázódnak a MOB-ok, a küldetések nehézsége, a loot és a rajtad lévő felszerelés is. Értelem szerűen érdemes minél előbb a Tier 5-re törekedni, mert csak itt esnek a 256-tól magasabb cuccok, alacsonyabb Tier-ben alacsonyabb GS-ú loot esik! A fokozat váltás a térképen lehetséges, írja is, hogy melyik fokozathoz mi az ajánlott minimum GS!

301229 maxresdefault
World Tier

Feladatok, küldetések, tennivalók

Elérhetővé válnak az Incursion-ök, melyek többféle nehézségi fokozatban is teljesíthetőek. Szintén megtalálható az ajánlott GS a küldetés képernyőjén.

Elérhetőek a Napi és Heti feladatok, melyek a story küldetések újrajátszása megadott nehézségen különböző jutalmakért. Szintén elérhetővé válnak a High Value Target (HVT) küldetések, ahol adott területen kell likvidálni a célpontot. Ezek a küldetések a Terminálban a bejárattól jobbra található két emberkénél indíthatóak.

Az 1.4-es patch-el újra megjelentek a PVE területen a Bossok akik 4 óránként respawnolnak és általában jó cuccokat dobálnak.

Fizetős DLC formájában jelenleg 3 új játékmód érhető el. Az első az Underground, ami föld alatti területen játszódik randomgenerált pályán, többféle küldetéssel. A második a Survival, ahol egyedül vagy csapatban kell eljutnod a Dark Zone-ba, megszerezni a vírus ellenszerét és kimenteni azt! A harmadik a Last Stand, ahol két 8 fős csapat küzd egymás ellen egy Domination jellegű pontfoglalós játékmódban a DZ területén.

Van bőven tennivaló, unatkozni nem fogsz! 😀

Scroll to Top