Az Ügynökség, SHD

Strategic Homeland Division


Mottójuk: “Extremis Malis Extrema Remedia” eredete Latin, forditása: Szűkös időkben elkeseredett lépésekre van szükség

A SHD, az úgynevezett “The Division”, a magasan képzett, taktikai ügynökök minősített egysége, a Tom Clancy’s The Division-ben. A játékosok az ügynökök szerepében bontakozhatnak ki.

Céljai:


Az Osztály fő célja a kormányzat folytonosságának biztosítása katasztrofális vészhelyzet esetén. Lehetséges, hogy a joghatóságuk az egész világra kiterjed, ha a társadalom szétesik. A divízióügynökök hullámokban aktiválódnak akkor, amikor a rendfentartás minden más formája kudarcot vallott, és az elnök elrendeli az 51. számú parancsot.
A krizis elháritása és a helyzet stabilizálódása után az ügynökök deaktiválódnak, és visszatérnek mindennapi életükbe.

Tagjai:


Az ügynököket a társadalom különböző rétegeiből választják ki. Általában katonai, bűnüldözési, hírszerzési, mentőszolgálati vagy mérnöki háttérrel rendelkeznek. Szigorú kritériumok alapján megközelítik és felveszik őket. Az ilyen felvétel hosszú időt vehet igénybe, hisz meg kell bizonyosodniuk arról, hogy a jelölt tökéletesen alkalmas e az ilyen típusú munkákra. A jelölteket gyakran ajánlják a már meglévő tagok. Miután az SHD meghatározta, hogy egy jelölt alkalmas, s megfelel minden követelménynek,  felajánlják a csatlakozás lehetőségét.

A csatlakozás után a tagokat más, felsőbb szintű vezetők képzik. Amikor a jelöltek sikeresen befejezik a képzésüket, visszatérnek mindennapi életükbe. Az osztály egyik legfontosabb összetevője, hogy a tagok az “árnyékban” léteznek, és a társadalom normális tagjaiként élnek. Saját családuk sem tudja, hogy tagjai az ügynökségnek.

Története:


Alapitása: A Fekete Tél Műveletet követően az elnök alárita az 51. dierktivát , hogy felkészítse az ügynökséget, amennyiben a gyakorlathoz hasonló eseményeket követõ körülmények valósulnak meg. Az ügynökség elkezdett  toborozni és képezni sok-sok férfit és nőt, hogy alvó ügynökeikké váljanak.

Az Első Hullám: A Manhattan-i vírus kitörés után, a feltörekvő anarchia hatására az osztály aktiválta az első hullám ügynökökeit a helyzet stabilizálására  és a Join Task Force segitésére. Az ügynökök feladata Manhattan belvárosának védelme volt. Ott kell tevékenykedniük, ahol a virus először felütötte a fejét.

Viszályok és az SHD elárulása:


Az SHD műveletek Manhattan központjában meghiúsultak, és a JTF kénytelen volt kiüríteni azt, majd építeni egy falat közép-manhattani környékén, létrehozva a Fekete Zónát, amivel rengeteg első hullámos ügynököt hagytak magára. A a sötét zónában ragadt elsőhullámos ügynök, Aaron Keener úgy döntött, hogy elárulja az ügynökséget, és meggyőzött sok más túlélő ügynököt is, hogy szintén tegyék ezt, majd együtt megölték mindazokat, akik továbbra is hűségesek maradtak az SHD-hez. Keener kapcsolatba lépett a Last Man Batallion vezetőjével, Charles Blissel, és ügynökeivel csatlakozott hozzá. Használhatták az LMB munkaerejét és ellátmányait, cserébe Division technológiát adtak. A második hullám elkerülhetetlen érkezésére reagálva Keener utasitotta az LMB-t, hogy élesítsenek egy föld-levegő rakétát, amivel elpusztíthatják a második hullámot szállító helikoptert.

Scroll to Top