Tom Clancy’s The Division

A The Division első részéhez kapcsolódó tartalmak listája:

A játék alaptörténete röviden

301229 maxresdefault

2001: Az USA kormánya ráébred, hogy egy teljes összeomlás és zűrzavar esetén nem tudna úrrálenni a helyzeten.

2007: Megszületik az 51-es Direktíva és létrejön a The Division. Az itt szolgáló ügynökök beépülnek a társadalomba. Az élet különböző területein dolgoznak, élik mindennapjaikat és várják, hogy aktiválják őket.
Eljön a nap, az igazi Black Friday. Manhattan déli részén, a belvárosában felüti fejét egy vírus, mely rohamléptekkel terjed és nem lehet megállítani. New York-ot lezárják, Manhattan teljes karantén alá kerül és elszigetelődik. A vírus fertözött pénz útján terjed így szinte megállíthatatlan. A Division ügynökeit aktiválják és bevetik őket.

Mivel a The Division sztori orientált, a lényeget, valamint az okokat és egyéb titkokat a játékban nekünk kell majd kiderítenünk. Ehhez kapunk egy 3 fronton játszódó történetet, amelyek majd a nagy fináléban kapcsolódnak majd egymáshoz.

Az egyik cselekményszál arra ad majd választ, hogy honnan ered a New Yorkot megfertőző halálos vírus, kinek állt érdekében azt a városra bocsátani, és van-e mód annak megfékezésére. A másik az utcákat uralmuk alá hajtó vérszomjas bandák világába vezet, kiderül belőle, hogy miként alakultak ki az egyes frakciók, és az is, hogy hogyan lehet felszámolni őket. A harmadik sztoriszálban a város infrastruktúrájának újraélesztése mellett még egy fontos feladat lesz, ám ennek kiderítése az ügynökökre vár!

A történet azért játszódik télvíz idején, mert a halálos vírus a bankjegyeken keresztül fertőzi meg New York lakosságát, márpedig a novemberi Black Friday és a karácsonyi ünnepeket előtt cserél gazdát a legtöbb bankó az Egyesült Államokban.

The Breakdown trailer

Intro és E3 Gameplay Trailer

Most, hogy tisztáztuk a legtöbb alap dolgot, beszéljünk egy kicsit a játék menetéről, harcrendszeréről. Ellenfeleinket fedezékből kell kiiktatni, persze nem feltétlenül kell ott maradni, de úgy egy kicsit hamar meghalunk. Minden fegyvertípus különböző leszedési lehetőséget ad a játékosoknak. A gépkarabélyok pontosak, viszont nagyon visszarúgnak így hosszabb ideig nehéz őket kontrollálni. A gépfegyverek, pontatlanabbak, viszont nem ugranak el annyira. Távoli lövésre sajnos ez a fegyvertípus nem nagyon alkalmas. A mesterlövész puskák nagyot sebeznek, és távolra lehet velük lőni. Ezek a fegyverek félautomaták, vagy bolt Action fegyverek, természetesen az utóbbi, többet sebez, viszont kell, egy kis idő mire megint lehet lőni. A könnyű géppuska arra a célra szolgál, hogy minél többet lőjünk. Ez a fegyver annál pontosabb lesz, minél többet lövünk. A rohampuska pedig a közelre való nagy sebzést biztosítja nekünk. Az összes fegyverhez lehet kiegészítőket hozzácsatolni.

Scroll to Top