Rövidítések, jelölések

Az alábbiakban felsorolás szerűen megtalálhatjátok, hogy a játékban található egyes röviditések pontosan mit is jelentenek magyar, illetve angol nyelven egyaránt.

SEB vagy DMG ~ Az adott fegyverrel kilőtt egy darab lőszer alap (bónuszok nélküli) sebzése.

L/P vagy RPM ~ Az adott fegyverrel egy perc alatt kilőhető töltények száma.

Tár vagy MAG ~ Az adott fegyver lőszerkapacitása, azaz hogy egy újratöltéssel hány lőszert tudunk kilőni.

DPS ~ Az adott karakter Tűzfegyverértékéből és ruházatának bónuszaiból, valamint az adott fegyver alap sebzéséből és talentjeiből kalkulált szám. A Damage Per Second, azaz mádospercenkénti sebzés röviditése. Természetesen ekkora sebzést csakis az NPC-kre lehetséges leadni. A játék ezt az értéket mindig kritikus fejlövéssel számolja nekünk, és beleszámolja a tárazásokhoz szükséges időt is.

Szivósság vagy Toughness ~ Az adott karakter életerejéből és páncéljából kalkulált szám, mely a teljes “túlélhetőséget” hivatott megjeleniteni, azaz hogy a gyakorlatban ekkora sebzésnek megfelelő összegű lövést kell bekapni ahhoz, hogy a földre kerüljünk. NPC-k ellen nem sokat számit, hisz ők százalékosan sebeznek, azaz ha 100 ezer szivósságod van, és beléd sebez 10%-ot (10 ezret), akkor 500 ezer szivósságnál is 10%-ot sebez rád (50 ezret).

NPC ~ A játékban található (az egy és többjátékos módokban egyaránt), a mesterséges intelligencia által irányitott ellenfelek.

PÁN vagy Armour ~ Az adott felszerelés (ruházat) páncélértéke, mely nagyban beleszámit a szivósság kalkulálásába.

Posta vagy Post Office ~ A műveleti bázis, a játékban található fő Division központ, ahol fejlesztéseket és felszerléseket tudunk késziteni és vásárolni.

FZ vagy DZ ~ Fekete Zóna röviditése.

Sárkány ~ A sárkányfészek betörés röviditése, mely csak az Underground DLC megvétele után játszható.

Sólyom ~ A sólyom elveszett betörés röviditése.

Legendás ~ A játékban található PVE küldetések legnehezebb játszható fokozata, mely minden héten egyszer garantáltan ad egy Egzotikus ládát.

Hősi ~ A játékban található betörések legnehezebb játszható fokzata, mely minden héten egyszer garantáltan ad egy Egzotikus ládát.

PVE ~ Player vs Environment, azaz játékos a környezet ellen. Itt a játékosok a gép által irányitott ellenfelek ellen kell hogy küzdjenek.

PVP ~ Player vs Player, azaz játékos a játékos ellen. Ez a Last Stand-ben a Fekete Zónában és a Survival PVP-s formájában elérhető játékmód.

Egzotikus sebzéstűrés ~ védelmet biztosít minden olyan sebzés ellen, amely nem fegyverből leadott lövedékk által történik pl.: égés, robbanások, …

Egyedi képesség nyersanyag növelése ~ Az úgynevezett “ultink” visszatöltődésének a gyorsaságát biztosítja számunkra

Gyengepont ~ a gépi ellenfelek nagyrészén található pirosas színnel megjelölt tárgyak(gázpalackok, lőszeres táska) kilövésével gyakran hamarabb végezhetünk velük és a körülöttük lévő ellenfelket is sebzik(közelükben állva persze mi is kapunk a robbanásokból)

Scroll to Top