Build-ek, szettek

A tartalom frissítve 1.8-ra, részletekben 1.8.3-ra.

Alapok

Alapvetően kétféle Build építhető a játékban, az egyik a PVE területre használható míg a másik a PVP területre való. Saját tapasztalat alapján a PVP build remekül használható a PVE területen is, de fordítva ez nem igaz, illetve részben igen, amíg csak a DZ mobok elleni harcot nézzük, de amint összefutunk egy másik játékossal akinek full PVP-re kihegyezett buildje van el fogunk vérezni vele szemben egy PVE buildben (később érthetőbb lesz)!

Jelenleg 14 féle Gear Set található meg a játékban, különböző Set Bónuszokkal és ezekből adódó tulajdonságokkal. Van köztük kifejezetten PVE-re és PVP-re alkalmas is, illetve játékstílustól függöen is lehet válogatni. Ahhoz, hogy megkapd az egy Set-hez tartozó elemekből adódó bónuszokat 2/3/4 egyforma Itemnek kell rajtad lennie. Két egyforma Item esetén már adnak bónuszt, de a legjobb tulajdonságokat 4 egyforma Item-nél kapod meg!

Ezen kívül minden szettnek van/lesz egy Classified (titkos készlet) elnevezésű változata, amely kicsit eltér az alap változattól:

 • Kap Egy mappajelet az ikonja mellé, ami látható az inventory-nkban is és akkor is amikor a földön látjuk az itemet kiesve.
 • 2 tulajdonsága lesz újrakalibrálható
 • A maximális tűzfegyver/életerő/elektronika értéke 1401 lesz, de a 2 PVP játékmód (Utolsó emberig és Összecsapás) területén ez az érték visszacsökken 1272-re.
 • Kapnak 5-ös és 6-os szettbónuszt is, amely a másik típusú szettitemet vagy a ninjabike táskát használva nem alkalmazható.
 • Magasabb maximális gerarscore-al rendelkeznek, mint a többi páncél.
division-szettek-magyar
Kattints a képre a nagyításhoz!

Build építés

Első lépésként el kell döntened, hogy PVE vagy PVP buildet, illetve hogy támogató (support/healer) vagy támadó (DPS) karaktert szeretnél építeni.

Alapvetően a karaktered Build-je az alábbi képen látható módon néz ki. Itt több hasznos információ is megtalálható.

tom clancy's the division™2017-4-26-22-44-0

Minden egyes Set Item 5 tujadonságból épül fel, melyek a következők:

 • Gear Score –  30-as szint felett törekedni kell arra, hogy minden Set Itemed és fegyvered a legmagasabb kategóriába tartozzon. A tárgyaink Gearscorjának átlagát lathatják más játékosok. Elsődleges célja a játékunk elején az, hogy magasabb világfokozatba kerüljünk, ahol mindig egyre magasabb szintű tárgyak eshetnek.
  Ez a számérték egy “tól-ig” értéket mutat, amely némi visszajelzést ad nekünk a tárgyaink tulajdonságainak nagyságáról. Nem szabad a szettünk építésénél a magas gearscore-t tartanunk elsődleges szempontnak. Fontosabb, hogy számunkra hasznos tulajdonságok legyenek a tárgyakban, aktív fegyvertalenteket birjunk használni. A gearscore jelzi, hogy a maximálishoz képest mennyi páncéllal, vagy sebzéssel rendelkezik egy tárgyunk, a benne található tulajdonságok milyen közel vannak a maximális értékhez. Ezek az értékek, a páncélt is beleértve növelhető az Optimalizáló állomás segítségével.
 • Páncélérték (PÁN) – az egyes Itemek maximális értékét megtalálod a táblázatban, értelemszerűen minél több annál jobb
 • Tűzfegyver/Életerő/Elektronika – ezek értéke határozza meg a DPS/Szívósság/Képzettség értékét a buidednek, vagy-vagy alapon működik, csak az egyikre adhat alapból (kivétel ez alól a fegyvertok, ami mindhárom értékre ad!)  de ez kalibrálható, a maximális érték 1272 lehet
 • Főbb Tulajdonságok
 • Kisebb Tulajdonságok

A Set Itemek Főbb és Kisebb tulajdonságai nagyban befolyásolják az ezekből megépített Builded használhatóságát, illetve, hogy PVE vagy PVP területre lesz inkább alkalmas!

Szabály nincs rá, hogy melyik tulajdonságokat kell használni, csak személyes tapasztalat alapján tudok ajánlani párat!

Főbb tulajdonságok:

 • életerő
 • képzettség
 • képzettség gyorsítás
 • ellenség páncélsérülése
 • kombinált ellenállás
 • kritikus találat esélye
 • kritikus sebzés
 • fegyversebzés
 • újratöltési idő

Kisebb tulajdonságok:

 • lőszerkapacitás
 • sebzés az eliteken
 • égés/vakság/zavarodottság ellenállás

Hogy melyik Item mit adhat az ebben a táblázatban megtalálható!

Sárga Set Itemek

A Gear Sethez tartozó Itemeken kívül megtalálhatók még a játékban az sárga színű felszerelések. Ezeknek mind van egy egyedi adottságuk melyek a Gear Set bónuszai mellé hasznos plusz bónuszokat adhatnak! Lehetőséged van kombinálni a Gear Set Itemeket is pl. 4-2 vagy 3-3 felállásban, de inkább próbálj 4 Gear Set és 2 sárga variációval próbálkozni! Minden felszerelésből létezik sárga, többféle adottsággal melyek közül sajnos vannak teljesen használhatatlanok is! A sokak által használt sárga Itemek/adottságok a következők:

 • Mellény: Virgonc (csapatban), Gyors, Felelőtlen
 • Maszk: Felfrissült
 • Hátizsák: Specializált, Leleményes
 • Kesztyű: Kegyetlen
 • Fegyvertok: Fürge
 • térdvédőből nincsen használható sárga! minen sárga térdvédő azért felelős, hogy több kreditet kaphassunk, nem erősítenek rajtunk.

Módosítók

Az egyes Set Itemekhez berakható többféle Prototipus Tűzfegyver/Állóképesség/Elektronika Teljesítmény módosító (a képen látszik, hogy melyikhez mennyi). Ezeket célszerű a Buidnek megfelelően összeválogatni és használni. Ezen módosítók között háromféle van, és ezek mind adhatnak a három fő értékre és adhatnak egyéb értékekre is! Ezek a tárgyaink bal oldali slotjába helyezhetőek be, mint például a maszkban.
Fontos: az elitek elleni sebzést csak lila színű módosítókban találhatjuk.

A Prototípus teljesítmény módosítók a tárgyaink, mint például a fegyvertok jobb oldali slotjába helyezhetőek be és azért használjuk őket, hogy a képességeink bizonyos tulajdonságait felerősítsük, mint például a “Segélyállomás gyógyítási sebességének növelése”

Példák

Attól függően, hogy milyen buildet szeretnél építeni kell eltolni az alap tulajdonságokat a DPS (támadó karakter) vagy a Képzettség (support/healer) irányába. Ha DPS karakter a cél akkor a Tűzfegyver érték legyen magas, vagyis a 6 Set Item közül 5 adjon Tűzfegyverre és egy Életerőre (erre a Fegyver Talentek miatt van szükség), ha support/healer karakter a cél, akkor a Képzettség irányába kell eltolnod a buildet, itt minden egyes Item adhat elektronikára, ez a build nem a nagyot lövök/kitankolom az ellent dologról szól, hanem a magas képzettségből adódó nagy healre, erős turretre, stb. A Szívósság általánosan elég (a supportnál kevesebb is) 300-320ezer körül (ez kb. 2800-3000 életerő pont). Az alábbiakban láthatsz 3 megépített karakter ami napi használatban van a játékban.

Predator

tom clancy's the division 08 07 2017 - 15 08 59 01

Taktikus

tom clancy's the division 08 07 2017 - 15 09 20 02

Reclaimer

tom clancy's the division 08 07 2017 - 15 09 33 03

Ezek természetesen nincsenek köbe vésve, mindenki a saját szájíze szerint alakíthatja a karakterét, a saját játékstílusának megfelelően!

Videóban összefoglalva

Szett építési lehetőségek

Az egyes elemekkel az alábbi értékekkel lehet összeállítani különféle build-eket.

division-szett-build-lehetosegek

Egy átfogó videó a szett építés alapjairól ( 1.8) :

1.7-es frissítés utáni ajánló

Az 1.7-es frissítés jelentős mértékben befolyásolta az egyes szettek összeállítását. Fontos tényező például a NindzsaBike táska és egyebek. Ehhez készült videó RzRobot által, aki ajánl néhány classified összeállítást, amik az 1.7 verzióval jöttek a játékba, a meglévő szimpla gear set-ek mellé.

1.8-as frissítés utáni ajánló

Classified Reclaimer build:

Classified DeadEye build:

Classified Őrszem döntése:

Classified csapásmérő (striker) PVP/PVE build:

Classified Magányos csillag:

Taktikus hatalma healer szett (4-es szettbónusz):

Predator/Ragadozó build PVP-re ( LastStand+Skirmish):

D3FNC:

Csapásmérő PVE 1.8.3:

Ninjabike-al PVP-re (2-óra stream elején és végén a szett bemutatása) :

Nomád PVP szett:

Reclaimer Build :

Scroll to Top