Crafting, tárgykészítés

A játékban (főleg Survival kiegészítő játékmódjában) nagy hangsúlyt kapnak az egyes alapanyagok és belőlük a craft-olás, tárgy készítés (ruha, eszköz, fegyver, egyéb) és ennek a rendszere.

Anyagok minősége

  1. Csúcsminőségű (sárga)
  2. Specializált (kék)
  3. Alap (zöld)

 

Tárgy készítés

tom clancy's the division™2017-7-23-13-45-43A tárgykészítést a Posta – Terminál (hátsó, pince szerű) részben lévő asztalnál lehetséges. (lásd jobbra) Az asztalnál tudsz fegyvereket, felszereléseket, (maszk, mellény, hátizsák, stb.) fegyver módosításokat, (kiegészítőket, modulokat), felszerelés módosításokat készíteni és nyersanyagokat átalakítani.

Survival játékmódban minden rejtekhelyen találhatunk tárgykészítő asztalt / állomást. Ott ugyan úgy tudunk fegyvert, fegyver kiegészítőket, ruhákat, felszereléseket lehet készíteni.

 

A nyersanyag átalakítás

A nyersanyag, alapanyag átalakítása akkor válik szükségessé, amikor fejlődünk és jobb fegyverek, eszközök válnak szükségessé, hogy tartani tudjuk az erősebb ellenségekkel szemben a tempót. Az átalakítás úgy történik, hogy szükséges x darab, amiből eggyel magasabb szintű 1 darab jobb anyagot tudunk készíteni. (Survival és az alapjáték eltérő átalakítási rátával van, az alapjátékban több gyengébb alapanyag kell jobb elkészítéséhez, akár 15 db is, míg Survival játék során mindig 3 db gyengébből tudunk 1 jobbat készíteni.)

 

Hogyan készíthetsz jobb anyagot, tárgyat

  1. Térképen lévő pontokon begyűjtöd a nyersanyagokat (saját szintedtől függőt fog adni, tehát +30-as szinttől már csak sárgát kapsz)
  2. Posta / Terminál részében a tárgykészítő asztalhoz kell menni (csak itt van az alapjátékban, de Survival módban a Rejtekhelyeken is, hiszen ott nem elérhető a Posta épülete)
  3. Kiválasztod a bal oldali ikonokból, milyen típusú tárgyat szeretnél készíteni (legalsó a nyersanyag átalakítás)
  4. Kiválasztod, hogy mit szeretnél, rákattintasz egérrel és a Space / Szóközt lenyomva tartod, amíg el nem készül (A jobb oldalon, van egy ilyen rész: “Tárgykészítési mennyiség”, ahol a kis háromszögekkel beállíthatod, egy alkalomra, milyen mennyiséget szeretnél átalakítani)
  5. Ennyi lenne! 🙂

 

Tárgyak készítése

301229 special-blueprints-vendorA fegyverek és felszerelések készítéséhez két dolog szükséges: elegendő mennyiségű és minőségű nyersanyag, továbbá szükséges még egy tervrajz is. Minden tárgynak van tervrajza. Ezek igazából a +30-as szint után lesznek érdekesek, mivel aki a legjobb fegyvert szeretné, az tervrajz alapján többször elkészíti és a legjobb tulajdonságokkal rendelkezőt tartja meg. Tervrajzok vásárlására a Terminálban található árusnál van lehetőséged.

A kínálat minden héten frissül. Tudsz venni fegyver, fegyverkiegészítő, felszerelés módosító, stb. tervrajzot. A megvásárolt tervrajzokból a Crafting Station-nél tudsz legyártani felszerelést. A gyártáshoz szükséged lesz alapanyagokra, ezeket tudod gyűjteni a PVE területen, dobhatják MOB-ok, illetve ha fegyvert vagy felszerelést szétszedsz abból is alapanyag lesz. Többféle szintű alapanyag van, zöld, kék, arany. A zöldből tudsz kéket, abból pedig aranyat csinálni az állomáson. A tervrajzon minden cuccnak egy tulajdonsága fix, a többi random. Ha teljesen használhatatlan amit gyártottál, szétszedheted és újra alapanyag lesz belőle, de értelemszerűen kevesebbet kapsz mint amennyi kellett a legyártáshoz.

Scroll to Top