COOP mód

A játék rendelkezik Kooperatív (COOP) móddal, ami azt jelenti, hogy barátunkkal együtt játszhatjuk végig az egyjátékos történet küldetéseit is, továbbá 2 vagy 4 játékos játszhat, barangolhat egyszerre a térképen. (Úgy, hogy a többi játékossal maximum a védett helyeken – Rejtekhelyek, Posta – találkozhatunk.)

A többi játékossal a csapatunk csak a DarkZone / Fekete Zóna területén, továbbá a Last Stand / Utolsó emberig és Survival / Túlélés játékmódokban találkozhat.

 

Csapat létrehozása

Először is, mindegyikőtöknek meg kell lennie eredetiben a játéknak. Általában érdemes barátnak is jelölni az adott játékost, hogy könnyen, gyorsan meghívhassa egy közös mókára. Futnia kell az Uplay-nek és magának a TheDivision-nek is, a coop játékhoz. Ezt követően az Esc / Escape, majd Csoport kezelés. Bal oldalt vannak az Online barátok. Kattints a névre, majd jobb oldalt behozza a lehetőségeket: Hozzá csatlakozni vagy Őt meghívni.

Természetesen nem csak barátokat, hanem idegen játékosokat is meghívhatunk közös játékra. Ilyenkor oda kell menni a kiszemelt játékoshoz és a Tab-ot nyomva tartva a felugró menüben meghívni. Arra azért ügyelni kell, hogy a játék seisson-ökben (párhuzamos világokban) van, tehát nem feltétlen fogja két játékos megtalálni egymást, ha egy ponton áll. Akkor külön szerveren vannak. A csoportokat természetesen egy szerverre teszi a játék.

Ha az egyjátékos részt viszitek közöse, akkor az a játékos legyen a játékmenet tulajdonosa, akinek a legkevesebb küldetés van készen.

 

A csoportos chat

A játékbeli chat használatánál lehetőséged van, hogy csak a csoportodban lévő embereknek jelenjen meg amit írsz. Ezt az alábbi módon teheted meg:

  1. Játékban, mikor már megvan a csoport, nyomd meg az enter-t a chat lehívásáért
  2. Írd be: Magyar verziónál: /csoport Angol verziónál: /group
  3. Nyomj enter-t
  4. Ezután kék színnel jelenik meg amit majd írsz és azt már csak a csoportban lévők láthatják

 

Tárgyak megosztása egymás közt

A játék során felvett, megszerzett tárgyakat a csoportban lévő személyekkel megoszthatjuk, tehát oda adhatjuk nekik. Erre azonban a tárgy felvételét, megszerzését követő 1 órában, 60 percen belül kell átadjuk, utána már megszűnik ez a lehetőség.

 

Tanácsok a COOP-hoz

  • Vegyétek figyelembe, hogy a csoport legmagasabb játékosának szintjéhez fognak igazodni az ellenségek. (Tehát ha a csoport legerősebb játékosa 20-as szintű, míg a többiek 5-ösek, akkor az ellenségek 20-as szintűek lesznek.) – Viszont ezt csak DarkZone-on / Fekete Zónán kívül lehetséges!
  • A csoport minden játékosa egyformán részesül a tapasztalati pontokból. Így több 30-as játékos, könnyen és gyorsan fel tud “húzni” egy alacsonyabb szintűt.
  • Használjatok valamilyen hang kommunikációs programot (vagy a játékban lévőt), nagyon sokat segít a csapatmunkában.
  • Napi és Heti feladatoknál is a teljes csoportra vonatkoznak a pontok. (Például ha 10 fejlövés kell, akkor elég ha a csoport összesen 10 fejlövést kioszt, mivel mindenkinek számolja a csoport eredményeit.)
Scroll to Top